Семена чиа и как да ги използваме

Използването на семена от чиа е изключително популярно в целия свят.  Ето защо днес ще обърнем специално внимание именно на здравословното хранене и как да използваме тази супер храна.
Чиа от bio-vital.net е добре позната на хората, които се хранят здравословно. Ако и вие искате да промените хранителните си навици или просто искате да научите как бихте могли да добавите семената от чиа към различни ястия, то тогава тази статия е специално за вас.

Смятаме, че на първо място е задължително да поговорим за цената на чиа. Все пак всички сме добре запознати с факта, че здравословното хранене понякога излиза скъпо и може би тъкмо това е причината, поради която много хора се притесняват от закупуването на супер храни. Ако вашето притеснение е именно такова, то тогава ще останете приятно изненадани, когато установите, че не е необходимо да се притеснявате от цената на супер храната. Ако сте нетърпеливи да узнаете къде бихте могли да откриете чиа и се притеснявате дали ще се наложи да загубите време в търсенето й, то тогава отново ще ви изненадаме приятно с информацията, че можете да я откриете във виртуалното пространство. Наличието на онлайн магазин за хранителни добавки и супер храни предоставя много предимства, сред които спестяване на време и най-вече – по-ниски цени.

чиа от bio-vital.net

Дойде ред да обърнем внимание и на ползването на чиа семената. Може би знаете, че преди консумация те трябва да се накиснат във вода, тъй като по този начин ще набъбнат. Това е всичко, което се изисква от вас, за тяхната подготовка. След това оставяме избора на вас дали ще комбинирате готовите чиа семена с някакво ястие. Бихте могли да изберете мюсли, смути, десерт, салата или дори тестено изделия, към които да ги добавите.

You may also like...